02 juni 2013

Måndagstipset: Bulgursallad med quorn och groddar


Måndagstipset för en köttfri dag föreslår denna gången en picnic-inspirerad sallad gjord på bulgur.

Detta behövs till en stor skål (4+ pers):
4dl Bulgur
4 morötter
4 tomater
Ett par matskedar pesto
Groddar
Quornbitar
Smör
Salt och peppar

Koka bulgurn enligt anvisning och när den är färdig häll över i en stor skål och rör i pesto. 
Stek qournbitarna ( vi använde både quornbitar och strimlor) och blanda ner i skålen. Salta och peppra. 
Skala och riv morötterna grovt. 
Hacka tomaterna i små bitar. Med fördel kan man välja att bara använda köttet och inte kärnhuset med sitt vattniga innanmäte. 
Blanda i morötter och tomarhack. 
Vi har groddat både linser och bönor som vi blandade i. De ger en mycket fräsch och trevlig smak och är fullpackade med nyttigheter. 

Just nu inväntar jag och äldsta dottern övriga familjemedlemmar för en middag ute i gräset vid vattnet och ser fram emot att få avnjuta salladen med lite saft :)


//Baldrick


En oväntad åska tvingade fram oanade picnic-platser :)
//Baldrick

1 kommentar:

  1. Trots alla konstiga och smått "farliga" ingredienser (groddar, bulgur) gick middagen oväntat lätt ner även hos småfolket.

    SvaraRadera