09 juni 2013

Måndagstipset - Ratatouille


Idag blir det ett recept på en klassiker från medelhavet - Ratatouille. Lika gott att servera som huvudrätt tillsammans med pasta eller ris, eller som tillbehör. Kanske till färskpotatis och grillad halloumi?

Ratatouille

  • Olja att steka i
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten squash
  • En halv aubergine
  • 1 röd paprika
  • 1-2 tomater
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1,5 dl vatten
  • Herbes de Provence
  • Salt och peppar
  1. Hacka lök och vitlök fint och fräs i olja.
  2. Skär aubergine, squash, paprika och tomater fint och tillsätt till löken. Låt fräsa en stund.
  3. Tillsätt vatten och tomatpuré, låt koka upp.
  4. Krydda med Herbes de Provence, samt smaka av med salt och peppar.
  5. Låt ratatouillen koka ihop sig, ju längre desto godare. 
Lite andra mat-tips så har till sommaren är också att kolla in Naturskyddsföreningens 4 tips till grönaste midsommar maten samt 5 sätt att grilla klimatsmart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar