23 juni 2013

Måndagstipset - Rotfruktsröra med tomat & mossarella sallad.

I dag är det söndag och vi tipsar ännu en gång om en vegetariskt maträtt. Detta för att inspirera er till att våga pröva vegetariskt en dag i veckan. Vi levererar receptet på söndagen så har ni möjlighet att förbereda med inhandling och kanske hinna så ni kan fira konceptet köttfri måndag.  

Idag tipsar jag om en rotfruktspytt som serveras med en yoghurtsås samt en tomat och mossarellasallad. 

Rotfruktspytt 

Du behöver:
Morötter
Potatis
Palsternacka
Zucchini (ingen rotfrukt, men väldigt gott)
Andra rotfrukter du kanske har hemma. 
Salt och peppar
Olja att steka i. 

Riv alla grönsakerna på ett rivjärn på den grova sidan. Värm en panna, i med olja och sen de rivna grönsakerna. Fräs det så det är varmt och grönsakerna blivit brynta. Smaka av med salt och peppar. 

Yoghurtsås 
Ta matlagningsyoghurt, typ grekisk eller turkisk. 
Smaka av med lite salt, peppar och citron. 
Klart! 

Tomat & mossarella sallad 
Skiva tomat och mossarella. Lägg upp på en tallrik, där du lägger varannan ost, varannan tomat. Ringla över lite olivolja. Om du har färsk basilika hemma är det en hit att garnera med det!

Du kan variera maten, till exempel genom att göra en annan sallad, kanske en rödbets variant. Eller sparris till nu när det finns svensk att köpa. 

Kan kännas konstigt att tipsa om rotfrukter mitt i sommaren, men vi har faktiskt kvar en hel del i vår kyl. Så då passar det bra att använda dem innan de blir dåliga. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar