29 juli 2013

Lördagsnöje

I helgen åkte vi hela cirkusen (familjen) till min pappa och sambo och plockade bär bland annat. Barnen fick hjälpa till efter bästa förmåga. De flesta bären de plockade åkte nog ner i magen. Men vi vuxna hjälpte också till att plocka och kunde hålla ätimpulsen under kontroll. 
När bären var plockade och buskarna stod kvar med nästan lika mycket bär som innan vi började plocka, tog pappa fram saftmajan och kokplatta. Så gjorde vi saften utomhus. 


Det finns fördelar att ha en förälder med stor tomt och dignande bärbuskar. Barnen får vara med att göra saft och/eller sylt. Det var mycket länge sedan jag köpte saft eller sylt på affären. Känns bättre med hemmagjord om det är möjligt. Då vet jag vad den innehåller. Ska bli kul nästa gång vi dricker saft och det är den de var med och hjälpte till att göra. 

Pappa hade även gjort ordning en replian och gungor till busen. Det uppskattades av alla. Även mannen som skulle testa lianen och hade sönder konstruktionen. Han klarade sig bra ska tilläggas och fick vara med och hjälpa till att laga det! 


Pappa och hans sambo har en härlig trädgård. Inte bara jag som går och beundrar. Båda äldsta barnen suckade när vi åkte hem. Suckade längtansfullt över vilken vacker trädgård de har! Så mycket blommor, så mycket buskar och träd. Det är så vackert. Kul att de förstår att uppskatta det tycker jag! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar