23 augusti 2013

Ekovaltliv har fyllt ett år! Ska vi fylla två år?

Den 13 augusti 2012 startade jag Ekovaltliv då jag började en kurs om Medveten Konsumtion och ville skriva av mig om den. Innan hade jag skrivit på min privata blogg om vår miljövänliga semester i fjällen och känt mer och mer att jag ville skriva på en egen blogg om valet att leva ekologiskt. I och med kursen hos Medveten Konsumtion kände jag en anledning att starta en ny blogg.

Jag startade Ekovatliv och pratade med min vän Astha och fick henne att hoppa på tåget. Jag samtalade även med Baldrick och fick honom att förstå att även hans åsikter var att räkna med. På mitt jobb fanns Siri som jobbade extra. Vi märkte att vi hade ett delat intresse och jag övertalade henne att skriva för Ekovaltliv. Jag har även en vän i USA, Frejyazinha och jag pratade med henne om att hon kunde skriva om sin syn på ekologiskt/organic "over there".

Med facit i hand ser jag att jag är den som skrivit mest hittills. Siri är och flåsar mig i hasorna och har bidragit med många härliga idéer, till exempel att vi ska lägga upp recept för köttfri måndag. En vända gjorde vi även en läsarundersökning på hennes initiativ. Tyvärr tappade vi Siri då hon fick möjlighet att skriva på en egen blogg för sin skola. Men det unnar vi henne! Tack för den tid vi fick. Siri finns dock kvar i form av "köttfri måndag recepten". Siris blogg kan ni läsa här.
Vi finns på instagram som ekovaltliv. Där kommer det upp bilder ibland då man kanske inte orkar skriva ett helt inlägg. På facebook finns vi också som ekovaltliv. Vi lägger upp när vi skrivit inlägg, men delar även andra sidor med intressant information. Det är ju onödigt att vi ska skriva om något som redan är bra skrivet, så ibland blir det länkningar på sådant vis istället.

Från början var det ett foto som header på bloggen, som jag hade tagit, men när jag pratade med Baldricks bror fixade han en supersnygg header åt oss. TACK!

Vi har skrivit högt och lågt, glatt, sorgset, irriterat, argt, frustrerat, analyserande om mycket. Ämnen som behandlats är bland annat mjölk, varför kött alltid är standard, lchf, teknikskrot, yta.... Det finns en sökfunktion på bloggen samt att vi försökt att sätta etiketter på allt så ni ska kunna läsa från tidigare datum på lite olika sätt.

På den högra sidan (är det i alla fall just nu. Designen ändras då och då) finns alla inlägg i kronologisk ordning, populära inlägg, sökfunktion, en facebook länk, en instagram länk, bloggar vi gärna läser, möjligheten att följa oss via RSS eller mail, google translate och sidor vi gillar.

Under året har det varit perioder där det varit mycket eller lite aktivitet på bloggen. Vi skriver på vår fritid och har ingen reklam på bloggen. Det är helt enkelt inga pengar vi tjänar på denna blogg, utan bara att vi vill skriva av oss, tipsa om hur man kan leva snällare mot naturen, frågor vi ställer oss själva mm.

I maj 2013 smällde jag in i väggen och då blev aktiviteten extremt låg från min sida och jag började fundera på om ekovaltliv skulle läggas ner. Jag har fortfarande inte bestämt hur vi ska göra med framtiden.

Frågan är skickad till alla medlemmar på denna sida vad de vill göra, vad de vill skriva om, vill de skriva? Vad ska vi ha för inriktning? Det återstår att se om vi kommer vara samma skribenter eller om fler hoppar av. Ska jag lämna över stafettpinnen till någon? Ska vi värva nya skribenter? Kommer jag hitta lusten och orken att skriva inspirerande inlägg? Kommer jag känna ett behov av att skriva?
Frågorna är många, svaren är få. Tiden får utvisa vad som händer.

Statistiken visar att vi har en stadig ström läsare, så på så sätt känner jag att jag vill att Ekovaltliv ska fortsätta leva.

Hur känner ni? Vill ni att vi ska vara kvar? Vill ni fortsätta läsa hos oss? Finns det några som vill skriva för oss?

1 kommentar:

  1. Självklart ska ni finnas kvar!!! Jag läser alla inlägg och tar in en jäkla massa info som jag annars inte skulle få...Så om ni orkar, fortsätt som tidigare:-)

    SvaraRadera