20 augusti 2013

Happy overshoot day.......igen.

Läste en deprimerande artikel i aftonbladet idag. Det är overshoot day den 20 augusti. Två dagar tidigare än förra året.

Vad innebär denna dag?
Jo att vi har använt upp jordens resurser för ett år alldeles för tidigt. Det är organisationen global footprint network som räknar ut det rent fiktivt. För inte är det så att vi inte kan använda oss av jorden. Det gör vi ju, men resurserna är slut, nu pumpar vi ut sista luften så att säga. Om du tänker dig att du har tränat och är helt slut och bara behöver vila, men du blir tvingad att springa en mil till. Ungefär så...

Lite extra skrämmande fakta som aftonbladet skrev, SVT står som källa:

Overshoot Day

1987 inträffade Overshoot Day den 19 december.
2011 inträffade Overshoot Day den 26 september.
2012 inträffade Overshoot Day den 22 augusti.
2013 inträffade Overshoot Day den 20 augusti.

Källa: SVT

På bara två år har vi försämrat hur vi använder resurserna med nästan en månad! Det är helt galet!!!!! Varför är inte miljön en större politisk fråga?
 

2 kommentarer:

 1. Håller fullständigt med dig?
  Får hoppas det blir en stor politisk fråga till valet nästa år. Det finns ju miljöintresserade partier på båda sidor så chansen är stor.
  Vi får påminna dem och jobba på i det lilla så länge...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hoppas verkligen att det här är en fråga som får ta större plats. Jag kände mig inte direkt peppad efter att ha sett partiledarna prata i Almedalen. Det var inte många ord om miljön där, tyvärr.

   Radera