19 augusti 2013

Måndagstipset-Rödbetsbiffar med chèvrekräm och quinoa.


Hej. 
Här kommer ett måndagstips. På måndagen. Jag har förberett för middagen, så därför kan jag passa på att lägg ut det tänkte jag. 

Rödbetsbiffar med chèvrekräm och quinoa. 

Du behöver till biffarna:
5 Rödbetor
1/2 Lök
3 Morötter
1 pkt Bönor
1 pkt Kikärtor
1 msk Maizena
Salt och peppar
2 msk Olja

Du behöver till chèvrekrämen:
3 dl Crème fraîche 
100g Getost
1 tsk Honung
Salt

Så här gör du biffarna
Ta fram en matberedare alternativt ett rivjärn. Kör alla grönsaker inklusive bönorna i matberedaren. Rör om och blanda ner kryddorna och lite olja. Rör även ner maizenan. 
Forma till biffar och stek ett par minuter per sida. Eller så är du slö som jag och lägger röran på bakplåtspapper i en djup ugnsplåt och kör i ugnen på ca 200 grader i 30 minuter. 

Så här gör du krämen
Lägg crème fraîchen i skål, mosa ner chèvren i, smaka av med honung och salt. Om du har lite rosmarin kan du ha i de också. 

Quinoan kokar du enligt anvisningar på paketet. 

Maten är tänkt till 6 personer, varav 4 barn. 
Jag kan tyvärr inte lägga upp bild på det färdiga resultatet, då det ännu inte är klart. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar