21 augusti 2013

Trevlig läsning i medlemstidningarna!

Nu när hösten är nära börjar det dimpa ner medlemstidningar i brevlådan. Vi har ju en "ingen reklam" skylt uppe, så vi slipper fylla våra returpappersåtervinning med reklam, samt att vi slipper bli lockade av onödig konsumtion.

I vilket fall. I medlemstidningarna för Ica, Coop och Hyresgästföreningen har jag hittat en hel del trevliga tips, härliga artiklar och recept. Det är kul att det uppmärksammas med ekologiskt, närodlat och miljötänk.

I Ica tidningen, Buffé skriver de bland annat om syltning, olika vegetariska recept finns samt en liten notis om palmolja. "Palmolja med ansvar". BRA! Tråkigt bara att det är satt att det ska vara till år 2015. Men det kanske är en rimlig tidsgräns att förändra. Det är ju dumt att sätta allt för optimistiska mål, som inte uppfylls.

I hyresgästförenings tidning "Hem & Hyra" står det om hur grannarna sådde vänskap. De började odla tillsammans. En annnan artikel i tidningen skriver om ett par som bor i bostäder i Malmö, som är helt nya i sitt tänk. I hyran ingår elcykel och elbil. På taket finns solfångare och vindkraftverk, som producerar el till husen. Den el som husen inte använder går ut till Eons nät, så hyresgästerna är elproducenter. Framtidens bostäder kallas det.
Lägenheterna har orangerie, trädgård, bastu, grill, pool...Allt för att göra lägenheterna attraktiva och förhoppningsvis göra att hyresgästerna inte reser utomlands och orsakar onödiga koldioxidutsläpp.
Jag tänker inte avslöja mer om artikeln, men det är kul att läsa om att det faktiskt satsas på miljötänk och våga tänka nytt.
I Coops medlemstidning "Mer smak" finns det en hel drös med härliga recept och bra information och tips.
De skriver även om att det kommer vara en familjedag på Skansen den 1 september. Om du är medlem är inträdet fritt har jag för mig att det stod någonstans. Årets tema är "Börja sluta slösa". Du kan bland annat rösta fram din miljöhjälte. Kul initiativ!! 

Jag tycker verkligen inte om reklam. Jag ogillar skarpt den riktade reklam jag får från Ellos, HM osv. Men jag måste säga att jag verkligen uppskattar medlemstidningar!

Vi-skogen har en tävling! Läs mer på deras hemsida.

Lite tips.

Familjedag på Skansen.

Ekologiskt tips tänk....

Tips på hur du kan göra salladen fräsch som matlåda.

Miljöhjälte. Det finns fyra finalister.
Vad tycker ni om reklam, riktad reklam och medlemstidningar? Har ni några tips på bra tidningar att läsa? (Får såklart gärna vara webbaserat!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar