29 september 2013

Måndagstipset: Nikkaluoktasoppa

För att uppmärksamma köttfri måndag tipsar vi varje söndag om ett vegetariskt recept. Allt för att ni ska hinna handla till måndag eftermiddag.

Hej alla,
Nu kommer jag strax ställa mig och laga dagens middag. Det blir en vegetarisk Nikkaluoktasoppa där köttfärsen är utbytt mot sojafärs.
Soppan är en av mina all-time favoriter och den blir lika god vegetarisk, om inte ännu godare t.o.m.

Den går fort att laga, runt 30 min in alles, och funkar fint att ha med sig i matlåda till lunchen dagen efter.

Det här behövs till 4 pers.:

200g sojafärs
1 msk smör
1-2 purjolökar
4dl strimlad vitkål (150g)
2 msk senap, gärna Dijon el. liknande
1 lagerblad
1L buljong (2 tärningar + en liter vatten)
1 msk soja
salt & peppar
persilja, hackad

Gör så här:
Strimla purjo och vitkål.
Bryn tillsammans en stund. Tillsätt färsen och bryn lite till.
Blanda i buljong, lagerblad och senap.
Låt koka i 10 min.
Smaka av med soja, salt och peppar.
Strö över persilja strax innan servering.


Bilden är lånad från vardag.nu

Ha en trevlig söndag!
//Baldrick

-The best things in life aren't things-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar