04 oktober 2013

Äntligen helg!

Varning: Rörigt inlägg på gång!

Vilken vecka det har varit! Jag har haft ett prov, en inlämning, ett seminarie. Det kanske inte låter så mycket, men det är en hel del som ska läsas, funderas på, skrivas om innan jag är förberedd inför ett prov eller en skriftlig eller muntlig sammanställning.

Jag har även varit i Stockholm och tagit avsked av en fin människa som lämnade oss alltför tidigt. Det var vackert, tungt, jobbigt och skönt att närvara på begravningen.

Alla dessa saker har lagts på hög under veckan och idag kom finalen med en skrivuppgiftsinlämning efter en förmiddag med intressanta hedersdoktorsföreläsningar. Nu har jag lämnat in den och hade i min enfald tänkt att jag skulle läsa en bok efter detta. Men jag finner mig fånstirrande ut genom fönstret och förstår att den där boken får jag nog titta på imorgon istället.

Det är bättre att läsa en eller två timmar imorgon när jag förhoppningsvis är mer utvilad och ta det lugnt denna soliga fredag. Som belöning av studerande imorgon bitti tänkte jag dra med mig familjen ut till något naturreservat i närheten. Jag har en hel drös som jag vill besöka innan snön och vintern kommer!

Det är svårt att kastas fram och tillbaka så mellan liv och död. Nu har jag tagit farväl av en person, samtidigt så pluggar jag och planerar min framtid med en förhoppning om att jag ska få behålla min hälsa. Allt är relativt. Jag har inte hälsan ännu, men jag är ändå inte dödssjuk och jag hoppas ju att mitt val att studera ska göra mig friskare. Jag måste ändå leva mitt liv med en förutsättning att jag inte ska bli sjuk. Hur ska det gå till när så många runt omkring är sjuka i  bland annat cancer?

Svåra frågor och inga svar. Det är bara att ta en dag i taget och vara tacksam för den tid jag har här och göra det bästa av situationen. Det bästa för mig just nu är definitivt att studera.

Varje dag försöka se något vacker, varje dag försöka hitta något som får en att skratta, varje dag göra sitt bästa för att visa empati och försöka leva harmoniskt. Det är nog min livsfilosfi, som jag försöker efterleva.

Nu ska jag ta mitt röriga huvud och ta det lugnt.

Hur som helst önskar jag er en härlig helg!
Vackert mönster på väg till skolan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar