06 oktober 2013

Inspirerande helg

Igår var vi på Biotopia i Uppsala med barnen. Väldigt trevligt ställe måste jag säga. Dock var det för en person, jag, aningen jobbigt med mycket folk och hög ljudnivå. Det problemet är ju den personens, mitt, ingen annans. Dock kan det vara bra för andra "känsliga" personer att veta om det.

På nedervåningen var det lite utställningsmontrar med information, en "reception" där man kunde köpa barnleksaker, planscher, vykort mm. På övervåningen var det inglasade montrar där det pågick en hel drös med skådespel. På övervåningen fanns även ett laboratorium där barnen kunde få uppdrag och titta i mikroskop.

En spännande och rolig lördag blev det helt enkelt! Dessutom hade Uppsala Kommun foldrar till alla, eller väldigt många, naturreservat, smultronställen i uppland. Jag plockade på mig en hel drös med intressanta möjliga utflykter. Dessutom hittade jag en plansch som var gratis med en karta över Uppland med olika utflyktsmål beskrivna. Den sitter nu uppe på minstingarnas dörr, så de kan titta på bilderna och kanske komma med önskemål om vart de vill åka.

Idag började jag gå igenom posten som kommit under veckan, då jag är expert att lägga saker, speciellt post, i en göra sen hög. Där hittade jag en informationsfolder från Uppsala Vatten. Jag vet att jag kanske är ensam om det, men jag älskar sådan information. Det är alltid så att jag lär mig någonting nytt och/eller bekräftar något som jag redan visste. Så kom ihåg att kolla igenom din post, det kan faktiskt vara någonting intressant där!

Fascinerande dag på Biotopia Uppsala.

Värd att läsa!!

Planera framtida utflykter är mycket skoj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar