29 oktober 2013

Kan man köpa ork på burk?

"Idag ska jag plugga häcken av mig!", var min tanke i morse när jag gick upp. Jag ska skriva klart min skrivuppgift som ska in på torsdag helst, men ok på fredag också.

Hur har det gått?

Jag började dagen med att ta en sovmorgon, som innebar att jag sov tills jag vaknade. Tänkte i min enfald att jag då skulle ha en bra start att plugga. Jag vaknade kl sju, gick då upp och tog en lugn morgon med frukost och bläddrande i en medlemstidning av något slag. Efter frukosten kände jag mig pigg och satte mig med boken och började läsa. TJUGO minuter senare slår jag huvudet i bordet då jag sitter och somnar medan jag läser. Trots att boken är intressant kan jag inte hålla mig vaken! Bestämmer mig då för att vila, tänker att jag vaknat lite för tidigt trots allt. Jag har ju hela dagen och hela kvällen på mig, då mannen sover borta ikväll och alla barnen är hos sin andra förälder. Tänker mig att jag ska ta en powernap på max en halvtimme. Vaknar två timmar senare och är sjukt mosig. Gör då en lunch och tar sedan en promenad för att syresätta mig lite grand. Efter det har jag faktiskt fått lite studerat! Jag undrar hur länge jag får sitta ikväll för att få ordning på det här.

Hur håller man sig vaken när man är dödstrött? Vad kan man göra för att bli piggare? Äter bra mat, äter vitaminer för att komplettera mina värden under höst och vinter då jag alltid hamnar i svacka från september till april i form av sämre prestation och mer smärta i kroppen.

Jag är ändå tacksam för att jag kan vila mitt på dagen. Det gick ju inte när jag arbetade. Då var det bara att blunda för faktum att man mådde skit och köra på tills man blev förkyld eller så blev ungarna dåliga.

Men frågan kvarstår vad kan man göra för att pigga på sig? Någon som har tips?
Känner mig som ett visset blad som snart faller mot marken, förmultnar, blir jord och vaknar till liv nästa år.

Skulle vilja vara som denna blomma, som envist står stark trots mörker och kyla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar