29 oktober 2013

Landsbygdsutveckling i världen, ännu en skrivuppgift.

Ögonen går i kors. Jag sitter och läser och skriver om vartannat. Jag har en skrivuppgift som ska in på fredag och ämnet är brett.

Jag ska diskutera ämnet landsbygd och dess utveckling i världen. Det blir mycket om kolonialismen och dess betydelse för hur världen ser ut idag samt för att se vilka möjligheter utvecklingsländerna har att försörja sig idag. Det är superintressant och jag får mycket historisk kunskap jag inte hade förut. Till exempel var begreppet tredje världen kom ifrån och vilka som var första och andra världen. Boken jag läser är på fem hundra sidor. Skrivuppgiften jag ska lämna in ska vara max fem sidor. Det är det absolut svåraste med den här uppgiften. Vad ska jag ta med? Hur ska jag få en röd tråd när det är så mycket jag vill ta upp, men inte kan göra? Vad är tydligast, vilka delar kan jag binda ihop, vilka delar kan jag argumentera med bra källhänvisningar?

Dessutom har jag ett grupparbete i agrarhistoria som även det ska in på fredag. Imorgon ska vår projektgrupp träffas och försöka få ihop det. Där ska vi även förbereda en muntlig presentation. Båda arbetena är otroligt utmanande och roliga. Jag önskar mig fler timmar på dygnet så jag kan fördjupa mig så mycket jag vill i det jag tycker är roligt.

Ett av mina argument när jag skulle börja studera var att jag kommer ha tid att läsa det jag är intresserad av. Slippa stressen av att försöka hitta energi efter jobbet. Så är det ju, men samtidigt så är det enormt mycket som ska läsas nu och extremt mycket som ska skrivas så jag känner ändå att jag inte får gå in på djupet så mycket jag skulle vilja göra. Ett enormt lyxproblem, jag vet. Det är mer ett konstaterande än klagande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar