19 november 2013

Klassresa till Edsbyn än så länge....

Igår möttes hela klassen upp för att åka till Edsbyn på studieresa i en vecka. Vi for till Edsbyn, i Ovanåkers kommun i Hälsingland. Det tog ungefär tre timmar att åka hit. Efter en snabb installering for vi ner till Edsbyns centrum för lunch på hotellet. Där träffade vi en Lars från kommun, som tog med oss till Edsbybacken och biografen.

Detta fick vara vår första dag och efter detta blev det hemgång till vandrarhemmet för en gemensam middag och en kort föreläsning om intervjuteknik.

Denna morgon var det upp tidigt och äta en gemensam frukost med både gröt, fil. yoghurt, lussebullar och bullar. Vi for till Rengsjö och var där eller däromkring hela dagen. Vi började i Rengsjö centrum där vi träffade några representanter från "Rengsjö framtid". Vi hastade vidare till Bojäntans fäbod, där de hade getter och två fjällkor och ost-tillverkning och sedan vidare till en ekologisk mjölkgård. Lunchen inmundigades på Västerby hälsingegårdar, hembygdsbyn. Vi hann även med ett snabbt besök på Majas Café och presenter innan vi åkte till Växbo lin, där vi fick se på tillverkningen av linprodukter.

Utsikt från mitt rum på vandrarhemmet.

Rengsjö, utbyggd pir med grillstuga.

Fäbod med ost-tillverkning.

Ekologisk mjölkbonde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar