03 november 2013

Varför bara digitalt erbjudande?

Som student får man en hel drös med härliga erbjudanden, som oftast är prisvärda.

Till exempel kan jag få prenumerera på DN för 79kr i månaden. Det är sjukt bra pris! Om jag inte vore student skulle jag betala 199kr per månad för att få tidningen digitalt! Mycket prisvärt. Men problemet för mig är att jag inte läser tidningen bra på datorn. Jag kan inte heller läsa den på mobilen, blir så jobbigt för ögonen när bilden är så liten som den ändå är på en mobil. Jag skulle hellre ha papperstidningen och förstår att det kanske kostar lite mer. Döm om min förvåning när jag inte kan hitta ett studenterbjudande gällande pappersversionen. Blir grymt besviken.

Mina val just nu är att antingen köpa pappersversionen och betala mycket pengar för det, med en rätt skral ekonomi, som student och med två barn. Det andra alternativet är att ta den digitala prenumerationen och läsa den efter bästa förmåga på min dator. Det tredje alternativet är att införskaffa en läsplatta utav något slag för att kunna läsa nyheterna på en större skärm och som går lätt att bläddra, förstora osv med.

Att göra det tredje alternativet är billigare än att prenumerera på bara papperstidningen.

Vad är bäst? Köpa papperstidningen eller köpa en i-pad eller liknande och läsa tidningen där? Eller ska jag inte läsa dagstidningen? Jag har en idé om att det vore bra för att hålla koll på världen bättre än vad jag gör.


2 kommentarer:

 1. Jag hade något studenterbjudande när jag bodde i Sverige, jag fick tidningen fredag, lördag, söndag (vilket passade perfekt eftersom det var de dagar jag hade tid att läsa tidningen) och betalade 109 kr i månaden. Det var en bra deal tyckte jag… :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett hyfsat pris. Det finns som erbjudande för alla, inte för student och då kostar det nog mer. (Osäker)
   Det lutar åt att jag tar DN varje dag och införskaffar en surfplatta (motvilligt). Hade jag tid så hade jag gärna satt mig på biblioteket varje dag och läst, men jag vet ju att jag mest sannolikt kommer läsa tidningen kl 22 innan sängen. Det är då det finns tid att läsa för min del.

   Radera