01 december 2013

Hur var studieresan??

Jag var ju på studieresa för ett tag sedan. Jag hade tänkt att jag skulle hinna skriva om hur resan var under själva resans gång, men det hanns inte alls med. Hela denna vecka sprang ifrån mig även den och nu är det söndag och länge sedan jag var på studieresan.

Jag skrev ju om min måndag och tisdag i Edsbyn och Rengsjö, men sedan har jag inte hunnit mer. Nu är det dags!

Onsdagen åkte vi till Alfta och Långhed. Vi fick se på Emigrantmuseum och åka stora hälsingegårdars väg för att se på målningar i husen, som nu är på Unescos världsarvslista (Unesco).

Vi åt lunch på bygdegårdsföreningen i Långhed, sedan for vi runt i den vackra naturen och avslutade med ett besök på Våsbo kulturreservat.

Bilkaravan på stora hälsingegårdars väg.

Inne i "Pallars", ett av husen, vars målningar är med i världsarvet.

Guiden berättade stolt att Kronprinsessan Victoria och Daniel hade varit i samma hus och fått guidning av henne innan de gifte sig.


Frostigt, kallt och smärtande vackert.

På väg mot föreläsning och lunch.


Vid Ol-Anders och emigrantmuseum fick vi en rundtur i ett av husen på området.
Vid Våsbo kulturreservat.

På torsdagen åkte vi till Edsbyverken och fick en rundvisning i ett stort företag på landsbygden. Det var ett spännande studiebesök tyckte jag. Lunchen åt vi på Alfta quren, ett företag med växtvärk. Det var ett hastigt besök, men ändå inspirerande. Efter detta var alla våra besök färdiga och det var fritid. Denna fria tid innebar att det var dags för intervjuer. Vi åkte till Eva och hennes företag Bojäntan för en pratstund om hennes osttillverkning.

På fredagen åkte vi till en bonde i Edsbyn, som hade osttillverkning, men även ett sommarcafé kallat Mittjasvallen. Han tog emot mig och min projektgrupp med öppna armar och visade oss runt på sin gård.

Det var en helt underbar vecka med mängder av intryck. Trots att det gått två veckor har jag ännu inte riktigt smält allt. Det var sorgligt att lämna det, men det var även dags att åka hem och ta itu med vardagen istället.

Denna vecka har jag hunnit med en "dugga" (prov) samt en muntlig och skriftlig inlämning. I fredags kl 15:40 tog jag helg och det har varit välbehövligt. Minstingen har fyllt fyra och vi hade vänner över i lördags för grattisfika. Jag är helt slut kan jag lova. Men jag har ändå hämtat energi för att ta tag i pluggandet för veckan som kommer.

Fick bland annat klappa på lamm när vi var på lantbruket hos Mittjas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar