15 december 2013

Måndagstipset: Rösti

Här kommer veckans recept inför en köttfri måndag igen!  
Denna vecka är det ett recept som passar när kylskåpet är tomt, egentligen behövs bara potatis och ägg, inga avancerade ingredienser med andra ord.  I Tyskland åt de rösti med äppelmos, jag brukar ät dem med pesto och lite tärnad fetaost. De passar även bra som tillbehör till grillade grönsaker, eller varför inte en marinerad quornfilé. Eller så kan man lyxa till det och servera dem med crème fraîche, hackad rödlök och rom - fast då kvalificeras det ju inte riktigt som en köttfri rätt. Detta recept räcker till ca 2-3 portioner.

Rösti

  • 1 halv gul lök
  • 4 potaisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • Oregano
  • Salt och peppar
  • Olja att steka i
  1. Skala lök och potatis och riv på den grova sidan av rivjärnet, lägg i en bunke eller skål.
  2. Pressa vitlöken och tillsätt till potatisen och löken (Jag har ganska mycket vitlök, men man kan såklart ta mindre)
  3. Krydda med salt, peppar och oregano.
  4. Knäck i äggen och banda ihop allt till en smet.
  5. Klicka smeten i en het stekpanna och stek på båda sidor i några minuter.
  6. Servera med de tillbehör du tycker passar.
IMG_0921

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar