20 januari 2014

Kollektivt odlande, nåt för mig?

Igår var vi på möte om Matparken, kollektivt odlande. 

Det känns som en viktig grej att ta tag i. I helgen började minsta buset asflabba och tro att vi skojade när vi pratade om att det är ko i köttfärs, gris i julskinkan och fågel i kyckling. Frågorna fortsatte sen med alla möjliga grönsaker, morötter, majs, gurka, tomat, bönor.... Det känns viktigt att visa barnen hur mycket energi och kraft det tar med mat. Men också hur kul det kan vara och hur gott det är. 

Jag känner mig nyfiken på att vara del av ett kollektiv, en grupp och odla tillsammans. 

Det mesta i mitt liv hittills har ju varit allt annan än kollektiv, det är min skolgång, mina betyg, mitt jobb, min karriär.... Familjen är det närmsta jag kommer kollektiv och det kanske är dags att utöka det hela. Att inte alltid ha målet att vara produktiv, målet kan vara sociala relationer, lärande och mat. 

Anmälde intresse så får vi se vad som händer! 

Annars kan jag tipsa om att SVT2 sänder intervjuer med alla partiledare söndagar kl 20. Igår var det Jonas Sjöstedt tur. Det var ett intressant program och mer fokuserat på personen och partiets ideologi än sakfrågor. Kan ju vara bra att sätta sig in i partierna i år! Det är ju val!!! 

Ha en härlig vecka! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar