05 januari 2014

Måndagstipset- Currygryta med banan serverat med rött ris

Här kommer ännu ett recept för att uppmärksamma köttfri måndag. Vi lägger upp receptet på söndagen, för att möjliggöra för dig att förbereda inhandling. Att äta vegetariskt en eller ett par dagar i veckan är ett bra sätt att ändra sina vanor. Ett utmärkt sätt att sluta slentrianäta kött.

Dagens recept har jag fått från Gröna Kassen, som vi köper då och då. Det som är extra roligt med denna kasse är att den är vegansk samt att de har mål att vara i största möjliga mån ekologiska.

Vi äter ju vegetariskt här hemma och för vår del är det spännande att testa vegankost då och då. Det positiva med en matkasse är ju all ny inspiration man kan få.

Idag tipsar jag om

Currygryta med banan serverat med rött ris (4 port)
Du behöver:
1 burk kikärtor
1 burk Kokosmjölk
3dl rött ris (eller annat, ta det ni har hemma)
1,5 dl cashewbitar
1 stor morot
2 st bananer
1 ask bladspenat
1 gul lök
2 Vitlöksklyftor
1 msk Tomatpuré
2 msk olja
1 msk grönsaksbuljong (alt 1 tärning)
4 tsk curry (alternativt currypasta)
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1krm chili

Så här gör du:
Koka upp 10 dl vatten i en kastrull och koka 3 dl ris i 25-30 minuter. Vänd ner 0,5tsk salt i slutet av koktiden. Känn efter att riset mjuknat, häll sedan av vattnet och låt stå en stund.

Riv moroten. Skölj kikärtorna.

Skala och hacka löken, fräs i kastrull med olja. Häll ned tomatpurén, grönsaksbuljongen, curry, salt,  peppar och chili. Pressa ner vitlöken.

Vänd ner den rivna moroten i kastrullen/pannan. Fräs någon minut och vänd sedan ner kikärtorna. Rör ner kokosmjölken och 1dl vatten.

Skala och skiva bananerna och blanda ner i grytan, häll även i cashewbitarna. Låt sjuda ett par minuter.

Skölj bladspenaten och servera det med grytan och riset.

Mums!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar