12 januari 2014

Måndagstipset: Pasta Laughing Buddha

Under en period när vi var i fält i Kenya, brukade vi äta middag på en vegetarisk restaurang som hette Laughing Buddha. De hade jättegod mat och fantastiska milkshakes. På menyn hade de tre pastarätter, en med vit sås och majs, och en med röd sås och oliver. Den tredje rätten var pasta med den vita såsen och den röda såsen tillsammans. Det var väldigt gott, och en trevlig kontrast till omelett med tomat och koriander som var standard till lunch och frukost. Till rätten serverades också ett underbart vitlöksbröd. Jag har ingen aning om hur deras recept såg ut, men det här är min egna variant på rätten. Receptet räcker till ca 4 portioner.

Pasta Laughing Buddha

  • Olja att steka i 
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 cocktailtomater
  • En halv  röd chili
  • En halv röd paprika
  • 6 oliver (svarta, gröna, eller blandat)
  • 1,5 dl vatten
  • Tomatpurée
  • 1 burk majs
  • 3 msk soyagrädde
  • Spiskummin
  • Timjan
  • Salt och peppar
  1. Hacka lök, vitlök, chili, tomat och paprika fint, och fräs i olja. 
  2. Tillsätt vatten och tomatpurée.
  3. Skär oliverna i tunna halvmånar, ha i dem i såsen.
  4. Tillsätt majskornen och soyagrädden.
  5. Krydda med timjan och spiskummin. 
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Låt såsen koka ihop medan du kokar pastan.
  8. Servera med pasta och kanske vitlöksbröd?
Ja, den här maten är inte heller världens snyggaste, och jag har verkligen kommit fram till att jag inte ska bli matfotograf när jag blir stor. Hoppas att receptet är inspirerande ändå, för rätten är verkligen jättegod!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar