01 januari 2014

Nyårslöften?

Är ni sådana som ger nyårslöften? Brukar ni kunna hålla dem?

Jag är inte så mycket för nyårslöften, jag känner att det inte är värt det, jag lyckas alltid bara med att bryta dem. Däremot så gör jag gärna bokslut över året och blickar tillbaka över vad jag gjort och vad som kunde gjorts bättre eller vad som gjorts bra och gärna ska fortsättas med. Men att sätta ordet löfte på gör det hela mer prestationsladdat och därför klarar jag det inte.

Jag och mannen satt igår och diskuterade över året som gått. Vad vill vi fortsätta med och vad vill vi förändra? Några punkter på vad vi kom fram till:

  • Vårda vänskaperna man har runt om sig.
  • Vårda vänskapen med varandra.
  • Finnas där för barnen och ha tid för dem.
  • Spara pengar, konsumera mindre, fortsätta hitta andra värden i livet.
  • För min del, ta mig tid för kreativitet. Annars dör orken.
  • Ta sig tid för rörelse (promenader, skrot, simning).
Jag funderar på vad jag kan fortsätta med och vad jag vill förändra med Ekovaltliv. Som det är nu så känner jag att bloggen får för lite uppmärksamhet från min sida. Jag vill att vi ska ha mer än bara recept, men för att det ska hända så måste tid hittas för att skriva.

Jag funderar på om jag kan sätta ett "krav" på mig själv att ett inlägg i veckan ska skrivas. Utöver våra recept då. Det borde gå att sätta det som krav på mig själv. Ett ynka inlägg i veckan om vad som händer i skolan, eller saker jag reagerar på i media. Kanske ska vi säga så, att jag ska försöka det. I mitten av januari har jag ett nytt schema som ger mig en inläsningsdag på onsdagar. Den dagen borde ju vara rimlig att skriva ett litet inlägg.

Då är det bokat! Ett inlägg i veckan utöver recepten på söndagar from nu! Oftast kommer inlägget komma i mitten av veckan, men det är inte helt säkert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar