16 februari 2014

Känslan av att inte komma nån vart...

Jag har precis börjat gå på ett nytt schema med halvtid!
För att kunna ägna tid till att starta upp min verkstad och för att kunna få ordning på gård och hus.
Schemat börjar med att jag är borta från jobbet i två veckor och sedan jobbar full fart i två veckor, rullande så. Helt underbart! Så som jag hade planerat, vad jag skulle hinna med!
Jag skulle ha städat ur hela det rum som ska bli min verkstad, göra arbetsbänkar. Rensa ut skatboet ur skorsten, hjälpa syster flytta in i storstugan. Boka tid hos arbetsterapeuten. Träna, jag skulle se till att ta en frisk promenad, alternativt ett uppmjukande yogapass hemma på mattan varje morgon, äta ordentlig frukost, sy färdigt de där fönsterormarna, göra en massa inlägg på bloggen om hur allt kom på plats :)

Första veckan börjar med långa sovmorgnar, veckan innan jobbade jag kvällsskiftet, vilket var lite svårt att ställa om ifrån när jag inte hade en tidig tid att passa. På torsdagen kom i alla fall hantverkarna som ska sätta in ny isolering och nytt golv i min hall och tvättstuga, vilket fick mig att komma upp i ansenlig tid! Jag började att rensa skorstenen från pinnar från de där förskräckliga skattorna som tyckte att de skulle bo där förra året, som tur var räckte det att bo i ena röret. Jag har alltså kunnat använda vedspisen som vanligt. Däremot fick jag inte ut allt, utan måste ta mig upp på taket, en dag med lite solsken kanske?
Några promenader gjordes gladeligen denna vecka, viss rensning i den blivande verkstaden också, men inte alls i den utsträckning jag hade velat.
Helgen gick till nära och kära, bland annat var jag med min mor och syster och köpte kamin, en ny till storstugan och en till mitt sovrum. Det blev en supervacker gammal rund vedkamin. Vi hittade den på Grillby Byggvård som har restaurerat den.

Denna vecka skulle jag få hjälp med arbetsbänkarna, dessvärre blev min hjälp sjuklig och vi kom inte igång förrän idag. Idag hann vi mest bara införskaffa allt material. Bilen började låta konstigt på hemfärden och vi fick låna min systers bil för att kunna lämna tillbaka släpkärran vi lånat av byggvaruhuset. Se där, en till sak på att göra listan!

Måndagen skulle jag viga till keramikstugan. När jag då såg hur lerigt det blivit på uppfarten, av vårt härliga väder, min bil samt hantverkarnas bil med släp, kände jag att det fick bli huvudprioritet. Vi har lite grus kvar från gångna vintrar, den är blandad med både grus och sand, och ogräs och sovande sniglar. Så de var bara att lirka loss och gräva!  Efter några lass med spade, skottkärra och kratta har jag lyckats göra halva uppfarten och på kuppen blivit helt slut i kroppen. Även på onsdagen gick någon timme till att slutföra detta ändamål.

Lite har jag ändå hunnit få undan. På torsdagen fick jag isär vävstolen som har gett stugan sitt namn, får jag bara in en drejskiva så kan jag kalla det för Keramikverkstad. Jag hann även med att olja in min köksbänk med linolja, så hela köket luktar nu linolja trots upprepade vädringar.

Gårdagen gick till inflyttning av syster. Skönt med lite sällskap här ute på landet.

Allt verkar ta mycket längre tid än vad jag tror. På landet i ett så här gammalt hus, tar det vardagliga även mera tid. När det var ca tio minus gick stor del av tiden åt till att få upp och hålla värmen. När jag jobbade sent var jag tvungen att stanna uppe lite till för att få upp värmen i vedspisen, så det inte skulle vara allt för kallt på morgonen.
Skönt med lite mildare väder.
Fast då kommer förstås leran...

Den här årstiden tar musten ur en.

Men snart kommer våren och då ska jag plantera fröer och kratta löv och göra keramik i min verkstad och gå på vårpromenad och dricka te i solskenet på trappen!

Nu får jag dricka te i mitt varma kök med en sprakande brasa i bakrunden och en spinnande katt vid sidan. Skissa upp planer för trädgården och sortera ut saker från glömda gömmor, vad jag behöver och vill ha inför en annan dag, resten får gå till second hand. Fika på Kråkvilan och umgås med nära och kära.

Himla bortskämd jag är med två veckor varje månad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar