09 februari 2014

Måndagstipset: Briepaj

Detta är en enkel paj som är jättegod, den är också perfekt som picknick mat, eller på buffé. Använd en stor pajform, eller flera mindre portionsformar.

Briepaj

  • 3 dl vetemjöl, vitt eller fullkorn
  • 100 g smör
  • 3 msk kallt vatten
  • 100 g bireost
  • 1 tomat
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Börja med att göra pajdegen. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet, lite i taget, och blanda samman till en deg.
  3. Klä en pajform med degen.
  4. Skär brieosten  och tomaten i tunna skivor.
  5. Fyll pajskalet med brieosten och tomaten.
  6. Blanda ägg och mjölk till äggstanning, krydda med salt och peppar.
  7. Häll äggstanningen i pajskalet.
  8. Grädda pajen på 225 grader i ca 30 minuter, kortare om du använder portionsformar, eller tills att pajen stannat.
  9. Servera med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar