16 februari 2014

Måndagstipset: Quornfileér med rösti

Veckans recepttips i vår strävan efter minskad köttkonsumtion innefattar fejkkyckling, LCHF-värstingar och kaninmat.
Dagens recept är rösti med quornfiléer, en god sås samt lite blandade gröna blad.

Det här behövs för 4 pers (eller två pers inkl var sin matlåda)
4 quornfiléer
2 scharlottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 bukett broccoli
1 msk tomatpuré
2-3 dl matgrädde eller rismjölk/sojadryck
1 tsk paprikapulver
salt, peppar

Rösti
8-10 små potatisar
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
1 msk olja
olja till stekning

Börja med röstin.
Skala och riv potatisen. Hacka vitlöken fint och blanda med potatisen. Salta och peppra samt blanda i oljan.
Värm en stekpanna och häll i lite olja. Lägg i potatisblandningen och platta ut den till en stor kaka. Stek på svag värme tills den fått gyllenbrun färg. Vänd kakan med hjälp av en tallrik och stek på andra sidan.

Under tiden som kakan steker så börjar du med quornfilégrytan.
Hacka lökarna och fräs dem lite i en panna/gryta. Lägg i filéerna och blanda tomatpuré och paprikapulver.
När filéerna fått lite färg blandar du i matgrädden.
Låt allt koka ihop och smaka sedan av med salt och peppar.
Skär broccolin i mindre buketter och hacka även stammen (ja, den går utmärkt att äta den med). Koka i lättsaltat vatten någon minut.
Vänd ner broccolin i grytan.

Servera rätten med en trevlig blandning gröna blad, ex.vis babyspenat, ruccola, machesallad och mangold.

All cred till min fru denna gången. Hon hittade på rätten, lagade maten samt tog bilderna. Puss och tack.



An intelligent man is sometimes forced to be drunk to spend time with his fools. ~E. Hemingway


Ha en trevlig vecka och ta hand om varandra och planeten där ute! //Baldrick

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar