02 februari 2014

Måndagtipset- bönsallad med avokado serverat med varma nachos

Här kommer ännu ett recept för att uppmärksamma köttfri måndag. Vi lägger upp receptet på söndagen, för att möjliggöra för dig att förbereda inhandling. Att äta vegetariskt en eller ett par dagar i veckan är ett bra sätt att ändra sina vanor. Ett utmärkt sätt att sluta slentrianäta kött.

Dagens recept har jag fått från Gröna Kassen, som vi köper då och då. Det som är extra roligt med denna kasse är att den är vegansk samt att de har mål att vara i största möjliga mån ekologiska.

Vi äter ju vegetariskt här hemma och för vår del är det spännande att testa vegankost då och då. Det positiva med en matkasse är ju all ny inspiration man kan få.

Idag tipsar jag om Bönsallad med avokado och varma nachos.

Du behöver:
2 påsar nachos (eller en stor)
1 burk kidneybönor
1 burk blandade bönor
1 burk stora vita bönor
1 paprik
2st avokado
1 rödlök
Olja
Vinäger
Agavesirap (eller sirap)
Chili
Svartpeppar
Örtsalt

Så här gör du:
Sätt ugnen på 75 grader.

Häll av bönorna i ett durkslag, skölj och låt rinna av. 

Lägg nachos i ugnsfast form ställ in i ugnen i ca tio minuter. Skala och hacka en rödlök och 1 paprika i bitar.

Dressing: Blanda 3 msk olk, 1 msk vinäger, 1 tsk agavesirap, 0,75 tsk örtsalt, 2 krm svartpeppar och 1 krm chili.

Blanda dressing, bönor, rödlök och paprika i en stork skål.

Dela avokados, skär i bitar. Vänd ner de i skålen . Servera bönsalladen med varma nachochips.

Det går bra att lägga till eller byta ut paprika/rödlök med tomat, majs, gurka osv. Det går att välja lite beroende på vad du har hemma.


 Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar