16 februari 2014

Min helg utan barnen

En helg där bara jag och mannen är hemma. Barnen är hos sina respektive föräldrar. Förr hade det antagligen betytt middag på restaurang, bio eller teater, antagligen lite öl på en pub efteråt.

Efter min sjukskrivning har jag ändrat mina prioriteringar en hel del. Ibland lider jag med mannen som också har varit tvungen att ändra sina rutiner till stor del. Jag har blivit enormt hemmakär. Att vara hemma och pyssla en dag är så skönt och det är ju perfekt att passa på när barnen är borta, för då har jag ju tid med allt sånt som jag tänker att jag ska göra, men aldrig hinner. Att ta en promenad i skogen är också härligt. Får jag ta en rask promenad där pulsen kommer igång blir jag glad i själen.

Så den här helgen har bland annat bestått av:

Pluggande
Tenta nästa vecka, så behöver plugga järnet..... Försöker i alla fall.
 Lappa barnens kläder
Varför köpa nya kläder, när man kan lappa?

Promenader i skogen, fotandes sånt som är fint. Att vara ute i naturen är som att beskåda den vackraste och häftigaste konstutställningen ibland.Ätandes god mat. Man får passa på att göra mat som man tycker om när barnen är borta. Väldigt behagligt att äta mat som man själv gillar, men som man vet att barnen skulle peta i.
Jag undrar om jag kommer fortsätta prioritera så här. Om det är så här jag kommer vara numer. Jag förstod att jag skulle bli förändrad i och med min sjukskrivning, men jag var nog inte beredd på en så stor förändring av min personlighet. Från att ha varit "GOGOGOGOGOGO!!" på allt till att vara "APAPAPAP, HALT!" på i princip allt istället. Det är svårt att vänja sig vid det, att bli vän med det. Att lyssna på kroppen och själen och inte pressa mig själv till sånt jag inte skulle må bra av att göra. Det är ett tankehinder att komma över; att jag begränsar mig själv. Det behöver ju inte vara så. Det kan ju faktiskt vara så att jag känner mig själv så väl, så jag väljer att inte köra slut på mig själv. Det är inte att begränsa, det är att bry sig om sig själv.

Ha en härlig vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar