09 mars 2014

Måndagstipset: Pasta med grönsås

Här kommer veckans middags tips för att få åtminstone en vegetarisk middag i veckan..
Den här rätten har kanske inte ett så lockande namn, har övervägt att kalla den för pasta med valnöter och ruccola, det låter lite godare. Men, har alltid kallat den för pasta med grönssås, så det får vara namnet på bloggen med. Detta är en snabb pastarätt som går snabbt att laga och som är riktigt god. Jag tycker att den passar lika bra en vardag, eller när man vill lyxa till det - ett glas rött vin passar utmärkt till. Receptet är beräknat till 2-3 portioner.

Pasta med grönsås 

  • Pasta
  • Olja att steka i
  • 1 halv gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 50 g valnötskärnor
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 tsk pesto
  • Salt och peppar
  • Två nävar ruccola
  1. Koka upp vatten till pasta
  2. Hacka lök och vitlök fint fräs dem i olja i en stekpanna
  3. Hacka valnötterna i mindre bitar och låt dem fräsa med löken 
  4. Tillsätt crème fraîche och pesto, smaka av med salt och peppar
  5. Tillsätt  en näve ruccola till såsen
  6. Mixa såsen så att den blir relativt slät
  7. Servera med pasta, färsk ruccola och riven parmesan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar