02 mars 2014

Måndagstipset! Rödbeta med labneh och kamutvete

Varje söndag lägger vi ut ett vegetariskt recept för att inspirera till En Köttfri Måndag!
Denna gång tänkte jag tipsa om något nytt jag hittade i ostdisken. Nytt i varje fall för mig.

Du behöver:
Kamutvete
3-4 små rödbetor per person
en bit pepparrot
Blandad sallad tex, spenat, mangold, ruccola
En burk Labneh
rostade solrosfrön
lite honung
citronsaft
 
Börja med att koka Kamutvetet, Det har skalet kvar så det tar lite mer än 30minuter att koka. Skala och klyfta rödbetorna, använd förkläde! Om du inte gillar rosa kläder... Riv pepparroten. Ångkoka rödbetor o pepparrot tills rödbetorna är lagom mjuka. Du kan också koka dem som vanligt i vatten, men det blir mera smak och nyttigheter kvar om du ångkokar.
Skölj salladen. Och nu till osten, labneh ser ut som små mozzarellabollar men är mer som feta. Den är gjord på getmjölk och är egentligen mer som yoghurtbollar som luras att vara ost. Superdelisch!
Dela ostbollarna i fyra bitar och strö dem över salladen, värm lite honung eller ta flytande honung och ringla över, pressa på lite citronsaft och strössla sedan över solrosfröna.
 
Bon Apetito!
 
Eventuella rester passar bra som sallad till morgondagens  middag eller lunchlåda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar