19 mars 2014

Sjukstuga

Söndagskvällen kände jag mig risig. Hela måndagen låg jag i fosterställning i sängen eller soffan. Förutom när jag var på toaletten, vilket var rätt mycket.... Ja ni fattar.. behöver inte gå in på detaljer.

Måndag eftermiddag kommer två av busen hit och är hostiga och snoriga. Nätterna blir uppbrutna av hostattacker. Jag är livrädd att de ska bli smittade av den skit jag haft.... Men *peppar peppar* verkar de vara förskonade från det.

Det svåra är att samtidigt hantera skolan. När jag jobbat har det ju varit så att det dagliga på jobbet går på någon sorts backup. Specialgrejer blir liggandes, väntande på mig, frisk igen. I skolan är ju allt specialgrejer och visst mycket väntar, jag får ta ikapp det på kvällar och helger. Dock är det ju en del som är obligatoriskt. Är jag inte med där, så får jag komplettera (och mer jobb med andra ord).

Att hantera det med två krassliga barn och sig själv hängig som tusan är svårt. Känns lite frustrerande att skolan och studiemedel/lån/försörjning när du studerar inte är anpassad till att ha familj eller på ett sätt vara mänsklig. Du får ju inte bli sjuk när du studerar. Det är klart du får bli sjuk, men du får inte någon hjälp och i värsta fall får du inte ditt studiestöd, om du inte klarar dina poäng. Jag förstår att systemet måste ha regler. Det är bara att regler tenderar att göra delar så oflexibla och "omänskliga".

Ja, ja. Nog med gnäll. Det finns värre dagar att "VAB:a" än igår. Vi tog en promenad till vattnet och matade fåglarna (inga fåglar där dock) och njöt av solen, som värmde.


Idag mutas de med film. Jag ska plugga nu!

En vecka senare.....

Jahaja...

Inlägget började skrivas på för över en vecka sedan. Det har varit sjukstuga big time och vi har inte kommit in i friska rutiner ännu. I måndags åkte jag efter många om och men med vårdcentralen till närakuten med minstingen, vars feber inte gett med sig ännu. Det visade sig vara både halsfluss och öroninflammation. Skönt att jag åkte och skönt att det finns medicin!

Vi pusslar med scheman så att barnen kan vara hemma i veckan och bli ordentligt friska, så håller vi tummarna för att de orkar gå nästa vecka.

Därav den extrema bloggtorkan. Jag har en hel drös med inlägg som jag vill skriva, men det är tentaperiod nu. Nästa vecka kommer hemtentan delas ut, innan dess vill jag hinna gå igenom böckerna lite lätt, samt fixa det som ska fixas denna vecka. Ligger ju efter med läsning för ungefär två veckor...

Jag hoppas att jag ska hitta energi och ork att skriva alla de inlägg som ligger och pyr i huvudet efter tentan. Så ge er till tåls!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar