22 april 2014

Annorlunda påsk och våren som förför

Barnen har varit hos sina respektive föräldrar denna påsk. Mannen och jag såg fram emot en vecka av att ta hand om varandra.

Det blev väl inte riktigt så. Kräksjukan har härjat här hemma, så det där med att ta hand om varandra fick en annan innebörd än det vi från början tänkt oss.

Imorgon börjar skolan igen och jag känner mig alltifrån utvilad. Det är speciellt när våren kommer, kroppen skriker efter sol och ledighet. Men man måste bita ihop och köra järnet en liten stund till. Jag längtar efter ledighet, att få en välbehövlig paus från "köra järnet".

Trots sjukdomar så har påsken inte varit alltför tokig. Det positiva med kräksjukan är ju att man känner sig bättre rätt snabbt, det är bara att man bär på den där förbenade smittan....

Så jag har gjort i ordning både balkong och uteplats, för sått lite blomster, möblerat om, läst en bok och pluggat. Vissa av delarna har jag fått hjälp med såklart! Hur som helst, så har det ändå blivit en hel del gjort.

Påskafton när jag inte var sjuk eller smittade längre (förhoppningsvis, man vet ju aldrig) tog jag en lång promenad i ett naturreservat i min relativa närhet. Solen sken, fåglarna kvittrade, vattnet skvalpade. Med mig fanns lite fika, så lite promenad, sen fika, sen promenad en stund till, sen fika igen. Jag tog en hel drös med kort också. Bara med mobilkameran, då jag inte orkade släpa med mig min stora kamera.

Påskdagen blev det storhandling inför veckan när alla barnen återvänder samt en tur på stan för första glassen i vårsolen.

Så summan av det hela är att det trots allt varit en trevlig vecka. Jag har lyckats samla positiva saker i sjukan och tröttman. Promenaden i skogen var nog det bästa. Skulle gärna varit ute ännu längre. Tänk att ha haft med sig lite mat för grillning och suttit kvar sent. Det får bli ett projekt senare i vår.

Ikväll funderar vi på att grilla, det blir i så fall haloumi, majs, zucchini, champinjoner som grillas. Lite rotsaker i ugn och tzatziki till det. Jag hoppas vi är pigga nog för det. Är så sugen på lite grillad haloumi och majs.

Imorgon ringer klockan 06:00. Vardagen är igång och det är bara att köra på ett par månader till innan det blir lov.

Edit: Ja det går bra... Inlägget kommer ut en dag försent. Man japp vi grillade igår och det var nice att inviga uteplats och grill. Nedan får ni lite bilder av den förförande våren!
Fikapaus i vårsolen.


Så vackert!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar