30 maj 2014

Förstå litenheten och storheten

Att studera ekologi är en ögonöppnare och i vissa stunder extremt deprimerande. Dock känner jag att denna kurs nog är den jag lärt mig mest nytt på. Även om jag tidigare haft en känsla för storheten i naturens kraft så har den blivit ännu större nu. Att ta en promenad i skogen ger mig en helt ny känsla av andakt, men även sorgsenhet. För jag känner mig orolig för framtiden.

Jag önskar att alla skulle gå minst 10 högskolepoäng ekologi och lära sig om vad vi gör mot oss själva i den fria marknaden/effektivitet/tillväxtens namn.

Men eftersom alla inte kan göra det, så kan jag åtminstone tipsa om några sevärda dokumentärer på SVT just nu:

Bieffekten gick igår och den var art sevärd! En timme kan ni väl avvara?!
Naturens drivkrafter heter en annan serie. Det är flera avsnitt, som bland annat handlar om Nya Zeeland, Australien, Östafrikas sjöar och Brasiliens savann.

Annars då? Jag pluggar till de sista sakerna denna termin just nu. Det är slutdebatt på måndag i ena kursen. På torsdag nästa vecka är det sista tentan. Så sitter och pluggar det och känner mig överväldigad. Men det är sista spurten nu. Klarade för övrigt den muntliga tentamen som var i veckan. Skönt!!! Nu är det bara två saker kvar att bocka av innan det är sommarlov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar