27 januari 2015

Min att skriva lista....

Jag har en mängd saker jag vill skriva om, men jag måste bara hitta tid för det.

Jag tänker att det kan vara bra att skriva upp som en att göra lista, som jag kan gå tillbaka till och hitta inspiration ifrån.

Ni får såklart även kommentera om det är något som ni tycker är extra intressant. Så får jag lite prioriteringsordning.

 • Globalisering: Hur ingen kommer undan globaliseringen och vad för effekter det kan ge. Diskutera lite kring nyliberalismens tänkande i utvecklingsländer.
 • Animalieproduktion: Varför ska man välja svenskt kött? Varför säljs det bara svenska ägg i Sverige? Ska man välja ekologiskt kött, ägg, mjölk? Jag skulle vilja berätta lite av vad jag lärt mig under förra terminen som gör att jag har lite mer kött på benen.
 • Ekonomi, hur ska lantbrukarna gå runt ekonomiskt? Exempel just nu är mjölkproduktionen i Sverige, som genomgår en kris. Även berätta om hur matematik faktiskt går att använda i jordbruket, till exempel att räkna ut den mest ekonomiska kvävegivaren.
 • Min dröm om framtiden med ett sommarhus med byggprojekt och odlande. Vill så gärna skissa upp en teckning på mitt mål och ha nära mig, som en positiv påminnelse när det är mindre lätta dagar.
 • Berätta om min planerade semesterresa till Luleå där jag vill åka till framtidsgården om möjligt. Jag vill även åka ut till Kluntarna och gå naturstigen. Dessutom vill jag åka och se vattenkraft på nära håll. Vi får se vad jag och min vän enas om, men det ska bli så kul att åka på resa med kompis! Många år sedan vi var iväg på något sådant här!
 • Jag vill skriva om reportageserien Fosterland och diskutera om det. Behöver skriva om land och stad och vilket viktigt jobb landsbygdsutvecklarna står inför.
 • Jag var och såg Sune i fjällen och skulle vilja skriva om det ur ett landsbygdsutvecklingsperspektiv.
 • Jag vill skriva om min längtan till Skottland när jag ser serien Shetland.

Det är lite av mina idéer just nu. Men för att kunna skriva mer utförligt måste jag ha mer tid. Nu ska jag hinna plugga lite till innan jag ska på myskväll med klassen. Imorgon vankas jobb och sen är det skola resten av veckan. 

1 kommentar:

 1. Globalisering, både ur en positiv och negativ synvinkel, är ju alltid ett intressant tema!

  SvaraRadera