19 februari 2015

Våren är på väg...

Såg någon notis om att nu är det officiellt vår i södra Sverige. Det är bra häftigt med vårt avlånga lands variation. Vårsådd börjar allra längst söderut nu, allra längst norr ut är det fortfarande snö och långt kvar tills det är dags för sådd. Jag som är nästan i mitten av landet har ett tag kvar till sådd, men planeringen är igång.

Vi träffades ju förra helgen och planerade lite grand, bläddrade i frökataloger och diskuterade. Sen fortsatte diskussionerna hemmavid och ett förslag är skickat till gruppen. Det är härligt att planera och drömma om potatis, morötter, purjolök, kål av alla de slag, majs, sallad, gurka, zucchini, pumpor, blommor.... Längtar till säsongen drar igång på riktigt.

Det ska föreställa sportlov hos, men jag skulle vilja döpa om det till sjuklov. Vi har gått och hostat, snorat och febrat oss i snart tre veckor. I helgen trotsade vi sjukan och var i skidbacken med en klasskompis till mig. Så fick barnen åka skidor med henne. Det var skoj, men inte så skoj för min förkylning. Men jag klättrar på väggarna av att vara hemma för länge, inte kunna träna och hamna efter med skolarbetet.

Så längtar efter våren när jag istället för förkylning får gå och snora på grund av allergi.

Imorgon är det pluggdag som gäller och sen blir det helg med min nya favoritserie Shetland på kvällen. Vissa veckor är helgen mer efterlängtad än andra och utav någon konstig anledning längtar jag efter helg något oerhört just denna vecka.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar